Ερωτήσεις

Ρίξτε μια ματιά στις συχνές ερωτήσεις μας.

Ερωτήσεις

Πληροφορίες αγορών

Ποιες είναι οι διαθέσιμες μέθοδοι αποστολής και ποια είναι η χρέωση για κάθε μία;

Έχουμε διαθέσιμες τρεις μέθοδους αποστολής. Η πρώτη είναι με Courier, με χρέωση 4,92 ευρώ για παραγγελίες έως 2 κιλά ή με διαστάσεις κιβωτίου 30x20x20. Για κάθε επιπλέον κιλό η χρέωση αυξάνεται κατά 1,23 ευρώ. Υπάρχει επίσης επιβάρυνση αντικαταβολής 2,46 ευρώ. Η δεύτερη μέθοδος είναι με Μεταφορική Εταιρία, με χρέωση 28,00 ευρώ για δέματα από 2 έως 50 κιλά. Εξαιρούνται τα custom ενυδρεία κατά παραγγελία και ο ΠΕΛΑΤΗΣ πρώτα θα ενημερώνεται για το κόστος μεταφορικών. Εφόσον δουμε που θα παραδοθεί το ενυδρείο τότε πριν προχωρήσουμε στην παραγγελία σας θα σας ενημερώσουμε το κόστος μεταφορικών. Επίσης στα κατασκευής ενυδρεία ο πελάτης επιβαρύνεται με το κόστος υλικών συσκευασίας που είναι 35€ έτσι ώστε να πακεταριστει σωστά με υλικα τα οποία θα προστατέψουν το κρύσταλλο από τυχόν ζημιά που θα προέλθει από χτυπήματα. Η τρίτη μέθοδος είναι με το ΚΤΕΛ, με χρέωση 10,00 ευρώ ανά κιβώτιο.

Σημείωση: Όλες οι παραπάνω τιμές περιλαμβάνουν ΦΠΑ 24%.

Ποιες είναι οι διαθέσιμες μέθοδοι πληρωμής για τις παραγγελίες που αποστέλλονται με μεταφορική εταιρία;

Για τις παραγγελίες που αποστέλλονται με μεταφορική εταιρία, η πληρωμή των προϊόντων πρέπει να γίνει μέσω κατάθεσης σε τραπεζικό λογαριασμό ή με συναλλαγή με πιστωτική κάρτα. Δεν είναι δυνατή η πληρωμή με αντικαταβολή.

Πώς εξασφαλίζετε την ασφάλεια των ψαριών κατά τη μεταφορά με το ΚΤΕΛ και την ενισχυμένη θερμική συσκευασία;

Σε περίπτωση που επιλέξετε τη μεταφορά των ψαριών με το ΚΤΕΛ και την ενισχυμένη θερμική συσκευασία, εξασφαλίζετε ότι τα ψάρια σας παραμένουν ασφαλή κατά τη διάρκεια του ταξιδιού. Η συσκευασία προστατεύει τα ψάρια από το κρύο και τις χαμηλές θερμοκρασίες. Σε περίπτωση που δεν επιλέξετε αυτήν τη μέθοδο αποστολής και παραλάβετε τα ψάρια σας νεκρά, δεν φέρουμε καμία ευθύνη.

Πληροφορίες Πληρωμών

Ποιες είναι οι διαθέσιμες μέθοδοι πληρωμής που υποστηρίζετε;

Υποστηρίζουμε τις εξής μεθόδους πληρωμής: Κάρτα, PayPal, κατάθεση σε τραπεζικό λογαριασμό και αντικαταβολή.

Μπορώ να χρησιμοποιήσω την πιστωτική μου κάρτα για πληρωμή μέσω PayPal;

Ναι, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις πιστωτικές κάρτες VISA, MasterCard, Visa Electron, Maestro με ασφάλεια μέσω του PayPal σας.

Πώς μπορώ να πραγματοποιήσω κατάθεση σε τραπεζικό λογαριασμό για την πληρωμή της παραγγελίας μου;

Μπορείτε να μας καταθέσετε τα χρήματα για τις παραγγελίες σας σε έναν από τους λογαριασμούς του amazonios.gr. Συνεννοηθείτε μαζί μας για το ακριβές ποσό με τα έξοδα αποστολής και εκμεταλλευτείτε τη νέα δυνατότητα του Web Banking. Μετά την κατάθεση, παρακαλούμε επικοινωνήστε με το τμήμα λογιστηρίου μέσω email στο info@amazonios.gr ή τηλεφωνικά στο 2310 272 217 για να επιβεβαιώσετε την κατάθεση χρημάτων.

Πώς μπορώ να είμαι βέβαιος/η ότι η πληρωμή μου είναι ασφαλής;

Η ασφάλεια των πληρωμών σας είναι προτεραιότητά μας. Χρησιμοποιούμε την τελευταία λέξη της τεχνολογίας για να προστατεύσουμε τις πληροφορίες σας κατά τη διάρκεια της συναλλαγής. Όλες οι πληρωμές γίνονται μέσω ασφαλούς σύνδεσης με κρυπτογράφηση SSL για να διασφαλιστεί η απόλυτη προστασία των προσωπικών σας δεδομένων.

Ποιες είναι οι αποδεκτές μέθοδοι πληρωμής για αγορές online;

Διαθέτουμε ασφαλείς και αξιόπιστες μεθόδους πληρωμής για τις αγορές σας online. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε πιστωτικές κάρτες όπως VISA, MasterCard, Maestro, Visa Electron, καθώς και την υπηρεσία PayPal για ασφαλείς συναλλαγές.

Τι μέτρα ασφαλείας έχετε λάβει για την προστασία των προσωπικών μου πληροφοριών;

Η ασφάλεια των προσωπικών σας πληροφοριών είναι πολύ σημαντική για εμάς. Έχουμε εφαρμόσει πολλά μέτρα ασφαλείας για να προστατεύσουμε τα δεδομένα σας. Όλες οι πληρωμές γίνονται μέσω ασφαλούς σύνδεσης και χρησιμοποιούμε τεχνολογία κρυπτογράφησης για την προστασία των πληροφοριών σας. Επίσης, δεν αποθηκεύουμε τα πληροφορίες πιστωτικών καρτών σας στο σύστημά μας, εξασφαλίζοντας έτσι την πλήρη ασφάλεια των προσωπικών σας δεδομένων.

Παραγγελίες & Επιστροφές

Ποιος είναι ο χρόνος που έχω στη διάθεσή μου για να αλλάξω ένα προϊόν που αγόρασα από το Amazonios;

Μπορείτε να επιστρέψετε ή να αλλάξετε ένα προϊόν εντός 14 ημερών από την αρχική ημερομηνία αγοράς.

Ποιος είναι ο τρόπος που μπορώ να επιστρέψω ένα προϊόν που δεν μου αρέσει;

Για να επιστρέψετε ένα προϊόν που δεν σας ικανοποιεί, απλά προσκομίστε την απόδειξη αγοράς ή το αποδεικτικό πληρωμής και επιστρέψτε το προϊόν σε άριστη κατάσταση και με την αρχική συσκευασία εντός 30 ημερών από την αρχική αγορά. Θα λάβετε πλήρη επιστροφή της αξίας του προϊόντος.

Μπορώ να αλλάξω ένα προϊόν με άλλο παρόμοιο προϊόν αντί να ζητήσω επιστροφή;

Ασφαλώς! Αν προτιμάτε να αλλάξετε ένα προϊόν με ένα άλλο παρόμοιο προϊόν, μπορείτε να το κάνετε εντός 14 ημερών από την αρχική αγορά. Η αλλαγή θα γίνει για ένα προϊόν με αντίστοιχη αξία με αυτήν του αρχικού προϊόντος ή μπορείτε να λάβετε πιστωτικό ύψους της αρχικής αξίας για μελλοντική αγορά.

Τι χρειάζεται να κάνω αν θέλω να αλλάξω ένα προϊόν;

Για να αλλάξετε ένα προϊόν, αποστείλτε το προϊόν που θέλετε να αλλάξετε, μαζί με την απόδειξη αγοράς ή το αποδεικτικό πληρωμής, στο κατάστημά μας εντός 14 ημερών από την αρχική αγορά.

Πόσο καιρό χρειάζεται για να επεξεργαστείτε την επιστροφή ή αλλαγή ενός προϊόντος;

Θα προσπαθήσουμε να επεξεργαστούμε την επιστροφή ή αλλαγή ενός προϊόντος σας το συντομότερο δυνατόν. Ο χρόνος επεξεργασίας εξαρτάται από την περίπτωση, αλλά θα σας ενημερώσουμε για την πορεία της επεξεργασίας μέχρι να ολοκληρωθεί.